Ondernemers worden op dit moment van verschillende kanten getroffen door het corona virus, maar waar kun je als ondernemer je op focussen in de periode dat je het misschien iets rustiger hebt? Ik heb 4 tips bedacht voor ondernemers, zodat je juist gebruik kunt maken van deze rustige tijd.

Tip 1: Bekijk eens je website opnieuw!

Kijk eens kritisch naar je eigen website kijken. Wanneer de website van jouw onderneming namelijk een tijdje live staat, vergeet je hem nog weleens up-to date te houden. Zoals de onderhoud van bepaalde pagina’s of misschien heeft je website een nieuwe frisse look nodig. Bekijk ook eens voor de grap wat de nieuwe webdesign trends zijn van 2020 en kijk of jouw website daar aan voldoet. Want misschien juist deze aanpassingen kunnen je straks flink extra klanten opleveren.

Tip 2: Bedenk alvast nieuwe content voor bijvoorbeeld de sociale media.

Werk alvast vooruit met content voor de sociale media. Nu het namelijk iets rustiger is, kun je er eens goed voor gaan zitten om alvast content te bedenken voor de komende maanden te gaan posten op de sociale media. Zoals blog posts, of berichten voor op Instagram en/of Facebook. Wanneer je hier nu al over nadenkt, heb je namelijk later tijd voor andere dingen.

Tip 3: Maak alvast een marketing plan voor na de corona gekte.

Maak een online marketing & sales plan. Zorg ervoor dat jij klaar staat met een top plan zo gauw wanneer de markt het weer toelaat en ga er dan vol voor zodat je de schade van deze weken/maanden zo snel mogelijk kunt inhalen. 

Tip 4: Maar neem ook eens je huidige marketing onder de loep.

Werkt deze nog goed? Waar kan deze scherper? Zijn er stappen in de funnel die wat aandacht kunnen gebruiken? Of stappen die je altijd al wilde toevoegen maar geen tijd voor had? Dan is juist nu het moment.

Dit zijn de tips die ik alle ondernemers zal meegeven die het op dit moment rustig hebben. Wil je nou één van deze tips uitvoeren, maar weetje niet precies hoe? Dan helpt Sven Bouman je daar graag bij.